Mişcarea Națională “Voievod” în parteneriat cu Primăria mun. Chişinău şi consilieri ai CMC au decis să implice în lupta cu epidemia de coronavirus. Astăzi un grup de voluntari a mers în Parcul Central pentru a dezinfecta băncile, terenurile de joacă și cele de fitness, pentru a preveni astfel răspîndirea coronavirusului. Voluntarii s-au înarmat cu echipament special în acest sens. La acțiune au mai participat activiștii Mișcării «Urmașii lui Ștefan, precum și ai Fundației pentru Dezvoltare Ecologică «Ecodava». «În acest fel îndemnăm toate organizațiile neguvernamentale care au posibilitatea şi dorința de a ajuta instituțiile de stat în combaterea pandemiei. Considerăm, că este datoria noastră patriotică de a ne implica în acțiuni de dezinfectare a spațiilor publice, unde locuim.

Dorim să demonstrăm tuturor că responsabilitatea civică înseamnă și acțiuni concrete. Avem persoane bine pregătite și capabile de a înfrunta panica în societate», a declarat liderul Mișcării Naționale Voievod, Nicolae Pascaru.

«Am venit aici pentru a aduce aportul nostru civic acestui oraș, pentru a ajuta orașul să fie dezinfectat. Dacă fiecare va depune efort, vom reuși să oprima această pandemie», a menționat președintele Ecodava, Igor Sîrbu. Voluntarii au chemat oamenii la disciplină și la respectarea regimului de carantină, instituit de autorități.

noi.md