Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

«Care ar fi după mine cei trei factori principali, datorită cărora trăim rău? Fatorul principal este pandemia, care a lovit toată planeta și a generat alți subfactori, ca neglijenza populației, neputința statului și migrația. Anual Moldova este părăsită de 45 de mii de oameni, eca și cum ar pleca un oraș, ca Cahulul, fiecare an. Aș vrea sa menționez și problemele sectorului HoReCa, care o duce foarte rau, din cauza stagnarii au fost pierduți lucratori. Deci, deja avem lipsa forței de munca calificate, și pe viitor aceasta problema va fi și mai gravă», – a declarat economistul, аdministratorul Zonei Economice Libere Bălți Marin Ciobanu în cardul emisiunii “Interviu de Exclusivitate” a lui Dumitru Antocianu la postul TV REN Moldova.

Potrivit lui, ceea ce ține de neputința statului, aș trece în evidență niște lucruri, care la prima vedere ar apărea bizar de simple, dar au avut un impact foarte mare asupra populației.

«Îmi aduc aminte de o declarație a lui Einstain – doua lucruri sunt infinite, universul și prostia», – а spus Ciobanu.